Ingredientai
Miltų
4 stiklinė
Cukraus
2 stiklinė
Soda
1 šaukštelis
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Sviestas
200 g
Jogurtas
1 stiklinė
Kiaušiniai
1 vnt.
Šaldytos uogos
1.5 l
Porcijos: 10
Didžiajam uogų pyragui galite panaudoti šaldytas uogas iš šaldiklio. Į tešlą vietoj jogurto galite pilti ir kefyrą
Gaminimo eiga
Sumaišyti miltus, cukrų, sodą ir kepimo miltelius į vientisą masę.
Supilti ištirpintą ir ataušintą sviestą.
Stiklinę tešlos atidėti – ji ant pyrago bus dedama vėliau.
Supilti į masę jogurtą bei kiaušinį ir tešlą paskleisti ant kepamuoju popieriumi padengtos orkaitės skardos.
Užberti uogas ir ant viršaus ištrupinti likusį trupiningą maišinį.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.