Ingredientai
Baklažano
1 vnt.
Aliejaus
50 ml
Balzaminis actas
3 šaukštas
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Česnako
1 vnt.
Cukinijos
2 vnt.
Vištienos sultinys
400 ml
Pomidorų tyrė
400 ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Baklažaną supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais.
Apibarstykite druska, palikite 15–20 minučių pastovėti, nusausinkite virtuviniu popieriumi ir supjaustykite kubeliais.
Puode įkaitinkite aliejų ir sudėkite baklažanus, susmulkintus česnakus ir svogūnus.
Retkarčiais pamaišydami troškinkite 5 minutes.
Sudėkite plonais griežinėliais supjaustytas morkas, cukinijas, supilkite sultinį ir pomidorų tyrę.
Pagardinkite druska, pipirais ir raudonėliais.
Kaitinkite, kol užvirs, uždenkite ir troškinkite 20 minučių.
Įmaišykite balzaminį actą.