Ingredientai
Kiaulienos filė
500 g
Apelsinų sultys
200 ml
Apelsino žievelė
2 šaukštas
Aliejaus
50 ml
Sojos padažas
4 šaukštas
Citrinos
0.5 vnt.
Medus
75 ml
Porcijos: 4
Apelsinų marinatas suteiks mėsai švelnų skonį, kepsninėje tarp mėsos gabaliukų kepta paprika bus skanus priedas.
Gaminimo eiga
Kruopščiai nuplaukite apelsinus.
Nulupkite vieno apelsino žievelę ir iš abiejų išspauskite sultis.
Į jas supilkite aliejų, sojų padažą, medų, suberkite imbierą ir pipirus.
Perpjaukite pusiau citrinos griežinėlius ir taip pat sudėkite į marinatą.
Supjaustykite mėsą kubeliais, sudėkite į polietileninį maišą arba dėžę su dangčiu ir užpilkite marinatu.
Leiskite jam įsigerti nuo 2 valandų iki 2 parų. Suverkite mėsą ant mažų iešmų pramaišiui su paprikų griežinėliais.
Kepkite kepsninėje iš abiejų pusių po 3 minutes arba kol mėsos vidus iškeps.