Ingredientai

Cukraus 1.5 puodelis
Vandens 3 šaukštas
Rožių vanduo 2 šaukštas
Vanilinio cukraus 1 šaukštelis
Miltų 1.5 puodelis
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelis
Braškės 3 puodelis
Grietinės 3 puodelis
Vanilinio cukraus 1 šaukštas
Cukraus 1 šaukštas
Porcijos: 12
Šį tortą princesė Diana itin mėgo - juo visuomet gardžiuodavosi per savo gimtadienius.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Kiaušinius gerai išplakite. Suberkite cukrų ir vanilinį sukrų ir vėl gerai išplakite, kol masė pabals.

Supilkite rožių vandenį ir vandenį ir gerai išplakite.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į kiaušinius.

Gerai išmaišykite ir tešlą supilkite į sviestu gausiai išteptą apvalią kepimo formą.

Kepkite apie 35-45 minutes, kol paviršius gražiai paruduos (įkiškite ir ištraukite medinį krapštuką - jis turėtų būti sausas).

Ištraukite biskvitą ir palikite atvėsti.

Kol biskvitas vėsta, galite pasiruošti kremą.

Nuplaukite ir supjaustykite braškes.

Kitame dubenyje iki standžių putų suplakite 35 proc. riebumo grietinėlę su cukrumi.

Visiškai ataušusį biskvitą perpjaukite horizontaliai per pusę (jei pavyks, galima padalinti ir į tris dalis).

Gausiai pertepkite plakta grietinėle, užbarstykite braškių gabaliukų ir uždėkite antrą biskvito dalį. Lengvai spustelėkite.

Likusia plakta grietinėle aptepkite torto viršų ir šoną.

Viršų apiberkite likusiomis braškėmis.

Patiekite iškart arba laikykite šaldytuve iki patieksite.