Ingredientai
Sviestas
250 g
Fermentinis sūris
0.5 stiklinė
Miltų
2.5 g
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Vandens
4 šaukštas
Rūkyta žuvis
300 g
Varškės sūris
150 g
Tarkuoto sūrio (naudojo Džiugo)
0.5 stiklinė
Porcijos: 8
Patiks ir dideliems, ir mažiems.
Gaminimo eiga
Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
Suminkykite sviestą ir miltus iki trupiningos masės.
Suberkite sūrį, šaltą vandenį ir išmaišykite, kad tešla taptų vientisa.
Suvyniokite ją į plėvelę ir valandą palaikykite šaltai.
Įdarui išdarinėkite žuvį, supjaustykite porą ir papriką.
Iš tešlos iškočiokite pailgą lakštą. Padenkite viršų žuvimi, varškės sūriu, paprika ir tarkuotu sūriu.
Pradėdami platesniu kraštu, tešlą standžiai suvyniokite į ritinį.
Supjaustykite 2 cm storio griežiniais ir juos sudėkite ant kepamuoju popieriumi padengtos orkaitės skardos arba į apskritas popierines mažų pyragaičių formeles.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.