Ingredientai
Obuolių
6 vnt.
Avietės
150 g
Cinamono
2 šaukštelis
Sviestas
200 g
Cukranendrių cukrus
180 g
Klevų ar kito sirupo
75 g
Miltų
120 g
Avižiniai dribsniai
60 g
Kepimo milteliai
2 šaukštelis
Vanilinio cukraus
3 šaukštelis
Kokoso drožlių
50 ml
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Porcijos: 10
Vasariški obuoliai ir rūgščios avietės, besislepiančios po traškiu sluoksniu. Greitai pagaminama ir nuodėmingai skanu!
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklalizdžius, nupjaukite kotelius ir supjaustykite.
Sudėkite obuolius į pyrago kepimo formą kartu su avietėmis, pabarstykite cinamonu.
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą kartu su cukrumi, sirupu ir grietinėle.
Tada nukelkite nuo viryklės ir suberkite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, kokosų drožles ir druską.
Gautu mišiniu padenkite obuolius ir kepkite 20–25 min.
Tada palikite atvėsti.
Tiekite su grietinėle, ledais ar vaniliniu padažu.