Ingredientai
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į lėkštę įsidedame bulvių bei rieboko padažo. Gaunamas ypatingai sunkiai virškinamas ir kaloringas derinys. Taigi V. Kurpienė siūlo kitokį, sveiką ir skrandžio neapsunkinantį balandėlių receptą.
Gaminimo eiga
* Išverdame visą kopūstą 10-20 min.
* Atskiriame jo lapus.
* Stambia tarka sutarkuojame morką ir cukiniją bei gabaliukais supjaustome papriką.
* Pusę saliero stiebo smulkiai supjaustome, taip pat – visą galvą svogūno, česnako pagal skonį ir patroškiname su šiek tiek aliejaus.
* Šalia keletą sekundžių pakepiname prieskonius: ožragę ir kumyną.
* Sumaišome keptuvėje, įpilame šiek tiek aliejaus, įdedame druskos. Supilame likusias daržoves bei troškiname apie 8-10 min.
* Pakepintas daržoves suvyniojame į kopūstų lapus , t.y. padarome balandėlius, sudedame į didelį puodą, įberiame druskos, užpilame vandeniu, kad vos apsemtų.
* Troškiname apie ~15-25 min.
Skanu valgyti su:
- šviežių daržovių salotomis ir/arba
- virtais ar garintais naturaliais ryžiais
Galima paskaninti:
- grietine ar/ir
- verdant galima įdėti šiek tiek pomidorų pastos (ne padažo!).