Ingredientai

Obuolių 3.5 kg
Cukraus 800 g
Cinamono 1 šaukštas
Porcijos: 10

Kada, jei ne dabar, gaminti obuolių sūrį! Tiesa, procesas ilgokas, tačiau laukimo čia daugiau nei paties darbo. Obuolių sūris valgomas vienas ar su sūriu, duona.

Gaminimo eiga

* Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Apipilkite cukrumi ir išmaišykite.

* Taip palaikykite parą arba dvi.

* Atsiradusias sultis supilkite į puodą ir virkite kol patamsės ir ims tirštėti.

* Suberkite obuolius ir dar vis pamaišant virkite valandą. Suberkite cinamoną ir išmaišykite.

* Tirštą masę suberkite į plastikinį indą ar silikoninę formą.

* Pastatykite šaltai, kad sustingtų.