Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Nupjaustome šparaginių pupelių “uodegėles” ir galiukus.
2. Suberiame pupeles į šaltą vandenį ir, užvirus vandeniui, apie 2 minutes paverdame, nusunkiame ir suberiame į keptuvę.
3. Nulupame česnaką ir svogūnus.
4. Suspjaustome svogūno galvas: griežinėliais arba smulkiai. Kaip Jums labiau patinka.
5. Pakepiname svogūnus kartu su česnaku ant lydyto sviesto.
6. Nuskutame ir per stambią (burokinę) tarką sutarkuojame morką.
7. Pakepiname morką su priskoniais: ciberžole, kmynu, pipirais ir druska.
8. Suberiame visus ingriedientus kartu ir pakepiname apie 10-15 minučių, kol gražiai viskas apskrunda.
9. Jau nustojus kaitinti pagardiname petražolėmis ir krapais.
Pateikiant sudedame šparaginių pupelių troškinį į lėkštę. Aplink apdedame graižgarstės (rukola) lapais bei pabarstome paviršių tarkuotu avokadu bei pakepintomis sezamo sėklomis.