Gaminimo eiga

1. Nupjaustome šparaginių pupelių “uodegėles” ir galiukus.

2. Suberiame pupeles į šaltą vandenį ir, užvirus vandeniui, apie 2 minutes paverdame, nusunkiame ir suberiame į keptuvę.

3. Nulupame česnaką ir svogūnus.

4. Suspjaustome svogūno galvas: griežinėliais arba smulkiai. Kaip Jums labiau patinka.

5. Pakepiname svogūnus kartu su česnaku ant lydyto sviesto.

6. Nuskutame ir per stambią (burokinę) tarką sutarkuojame morką.

7. Pakepiname morką su priskoniais: ciberžole, kmynu, pipirais ir druska.

8. Suberiame visus ingriedientus kartu ir pakepiname apie 10-15 minučių, kol gražiai viskas apskrunda.

9. Jau nustojus kaitinti pagardiname petražolėmis ir krapais.

Pateikiant sudedame šparaginių pupelių troškinį į lėkštę. Aplink apdedame graižgarstės (rukola) lapais bei pabarstome paviršių tarkuotu avokadu bei pakepintomis sezamo sėklomis.