Ingredientai
Pastarnokai
4 vnt.
Kriaušės
2 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Salierų stiebai
1 vnt.
Porai
1 vnt.
Vištienos sultinys
4 puodelis
Lauro lapai
2 vnt.
Grietinėlės (35 proc. riebumo)
0.5 puodelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Pastarnokus nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Apibarstykite druska, muskato riešutais, pipirais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Kriaušęs nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite ir dėkite kepti kartu su pastarnokais. Kepkite dar 20 minučių.
Salierus, porus ir svogūnus smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į sviestą.
Apkeptus svogūnus suberkite į puodą, sudėkite pastarnokus, užpilkite sultinio, įmeskite lauro lapų ir užvirkite. Virkite 3 minutes.
Įpilkite grietinėlės, ištraukite lauro lapus ir viską sutrinkite.
Patiekite su svieste apkeptomis kriaušių skiltelėmis.