Ingredientai
Bulvių
8 vnt.
Silkių filė
300 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Sviestas
50 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Malti džiūvėsėliai
2 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Sūdytas silkių filė supjaustykite gabaliukais.
Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepkite aliejuje kol gražiai paruduos ir sumaišykite su silke.
Į kepimo indą, išteptą sviestu, susluoksniuokite bulves ir silkę, ant viršaus uždėkite gabaliukais pjaustyto sviesto ir užpilkite kiaušinio plakinį. Apibarstykite džiūvėsiais.
Kepkite 15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Patiekite su raugintais agurkais.