Už receptą dėkojame skaitytojai Simonai.

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 160C laipsnių karščio.

Į vieną, didelį dubenį supilkite ir kartu sumaišykite avižų dribsnius, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų, ištirpintą kokosų aliejų, ištirpintą medų bei džiovintus vaisius, riešutus, sėklas. (Prieš maišant, vaisius bei sėklas galite susmulkinti peiliu).

Visą masę gerai išmaišykite. (Medus bei kokosų aliejus turi puikiai sulipinti avižas, antraip jūsų batonėliai sutrupės...)

Skardą išklokite kepimo popieriumi ir į ją sudėkite avižų masę. Masę tolygiai paskirstykite po kepimo skardą. Vėliau, kai paskirstysite masę, pasiimkite stiklinę ir smarkiai suspauskite masę iš viršaus. (Nepatingėkite visą masę smarkiai suspausti stikline, antraip, kai granolos masė iškeps, Jūsų batonėliai sutrupės).

Masę kepkite 30-35 minutes, iki kol ji gražiai apskrus.

Kai masė iškeps, palikite ją atvėsti skardoje 1-2 valandoms.

Pabaigoje, pasiimkite peilį ir jį smarkiai spausdami supjaustikite granolos masę į norimo dydžio batonėlius.