Ingredientai
Dar vienas būdas, kaip panaudoti moliūgą ir pasigaminti sveikesnių, naminių saldainių.
Gaminimo eiga
Moliūgą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Cukrų sumaišykite su cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
Moliūgo gabaliukus užpilkite cukrumi, atsargiai išmaišykite ir palikite stovėti per naktį.
Atsiradusias sultis nupilkite į puodą, išspauskite citrinos sultis ir užvirkite. Karštu skysčiu vėl užpilkite moliūgo gabaliukus. Palikite stovėti per naktį.
Viską supilkite į puodą ir virkite apie 4-5 minutes.
Skysti nupilkite, moliūgo gabaliukus gerai nuvarvinkite.
Džiovinkite daržovių ir vaisių džiovyklėje arba orkaitėje (plačiau paskleiskite gabaliukus ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir džiovinkite iki 90 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kiek pravėrus dureles.)