Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu.
2. Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Atskirkite tris lakštus ir juos plonai iškočiokite.
3. Kambario temperatūros sviestą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sumaišykite su cukrumi (labai gerai išsukite) ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).
4. Vieną iškočiotų lakštų aptepkite aguonų ir sviesto mišiniu ir suvyniokite.
5. Likusius du lakštus aptepkite sviestu, pabarstykite aguonomis ir mirkytomis razinomis. Šiuos lakštus užvyniokite ant sukučio su aguonų įdaru.
6. Lengvai išplakite kiaušinį su dviem šaukštais vandens ir aptepkite vyniotinio viršų.
7. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
8. Iškepus viršų pabarstykite cukraus pudra. Galima naudoti kapotus migdolus ar kitus riešutus.
9. Pjaustykite jau atvėsusį.