Gaminimo eiga

1. Triušieną ir vištieną (būtinai su kaulais, bet be odos) sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įmeskite lauro lapus, suberkite druską, pipirus ir kadagio uogą. Įmeskite nuluptą, bet nesupjaustytą svogūną.

2. Virkite vis pamaišant ir nugraibant putas tol, kol atsiskirs mėsa nuo kaulų (apie 2 valandas).

3. Sultinį nukoškite.

4. Morkas ir salierų stiebus gana smulkiai supjaustykite. Suberkite į sultinį ir virkite apie 15 minučių.

5. Kol daržovės verda, Mėsą atskirkite nuo kaulų, supjaustykite. Mėsą be kaulų ir prieskonių (lauro lapų, kadagio uogų ir pipirų) sudėkite atgal į puodą.

6. Į pravėsusį sultinį su mėsa ir daržovėmis supilkite ir išmaišykite ištirpintą želatiną.

7. Į formą kurioje stings šaltiena suberkite nuplautas spanguoles. Užpilkite sultiniu su mėsa ir daržovėmis ir pastatykite stingti į šaldytuvą.

8. Sustingus (tam prireiks visos dienos) šaltieną atsargiai išverskite ant lėkštės.

9. Patiekite su krienų ir majonezo padažu (lygiomis dalimis sumaišykite krienus ir majonezą).

Skanaus!