Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Triušieną ir vištieną (būtinai su kaulais, bet be odos) sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įmeskite lauro lapus, suberkite druską, pipirus ir kadagio uogą. Įmeskite nuluptą, bet nesupjaustytą svogūną.
2. Virkite vis pamaišant ir nugraibant putas tol, kol atsiskirs mėsa nuo kaulų (apie 2 valandas).
3. Sultinį nukoškite.
4. Morkas ir salierų stiebus gana smulkiai supjaustykite. Suberkite į sultinį ir virkite apie 15 minučių.
5. Kol daržovės verda, Mėsą atskirkite nuo kaulų, supjaustykite. Mėsą be kaulų ir prieskonių (lauro lapų, kadagio uogų ir pipirų) sudėkite atgal į puodą.
6. Į pravėsusį sultinį su mėsa ir daržovėmis supilkite ir išmaišykite ištirpintą želatiną.
7. Į formą kurioje stings šaltiena suberkite nuplautas spanguoles. Užpilkite sultiniu su mėsa ir daržovėmis ir pastatykite stingti į šaldytuvą.
8. Sustingus (tam prireiks visos dienos) šaltieną atsargiai išverskite ant lėkštės.
9. Patiekite su krienų ir majonezo padažu (lygiomis dalimis sumaišykite krienus ir majonezą).
Skanaus!