Ingredientai
Juodasis šokoladas
250 g
Sviestas
175 g
Cukraus
1 stiklinė
Kiaušiniai
5 vnt.
Miltų
2 stiklinė
Kakavos milteliai
2 šaukštas
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Bruknės
2.5 stiklinė
Porcijos: 8
Šokoladinis pyragas su rūgštoku bruknių džemu. Švenčių progomis atskirai dubenėlyje patiekti plaktos grietinėlės.
Gaminimo eiga
Ištirpinti sviestą. Sudėti gabalėliais susmulkintą šokoladą, pusę cukraus, maišant ištirpinti, ataušinti.
Maišant sudėti vieną po kito kiaušinių trynius.
Išplakti baltymus su likusiu cukrumi.
Sudėti į šokolado masę iš anksto sumaišytus miltus, kepimo miltelius, kakavos miltelius ir vanilinį cukrų.
Galiausiai atsargiai įmaišyti išplaktus kiaušinių baltymus.
Išpilti tešlą ant kepamuoju popieriumi išklotos mažesnės orkaitės skardos.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių. Ataušinti ir supjaustyti į tris vienodo storio dalis.
Vieną iš jų perkelti ant padėklo, ištepti džemu. Tą patį padaryti ir su antra bei trečia dalimi.
Padėti pyragą šaltai arba patiekti tuojau pat.