Ir per Kalėdas galima valgyti sveikai! Taigi patiekite savo sultyse lėtai keptos jautienos, prieš tai išmirkytos sultinyje, kepsnį. Prie šio patiekalo tinka daržovių
troškinys, pagardintas kalėdiniu vynu.

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 °C temperatūros ir dėkite į ją uždengtą puodą su jautienos išpjova.

2. Nepilkite vandens, nes ilgai troškinant išsiskiria nemažai mėsos sulčių.

3. Troškinkite 2,5–3 valandas.

4. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite porą valandų atvėsti uždengtame puode.

5. Tuo metu išvirkite sultinį.

6. Užvirinkite vandenį, suberkite visus prieskonius, nukelkite puodą nuo ugnies ir palikite atvėsti.

7. Atvėsusią mėsą dėkite į sultinį ir palikite mažiausiai 6 valandas pastovėti (jei galite, laikykite per naktį).

8. Plonais griežinėliais supjaustytą jautieną tiekite su virtomis bulvėmis ir šiltu daržovių troškiniu.

9. Išvalykite paprikas ir svogūną.

10. Visas daržoves supjaustykite plonais gabaliukais ir kelias minutes daržoves pakepinkite aliejuje.

11. Supilkite vyną, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.

12. Pagardinkite druska ir citrininiais pipirais.

13. Geriau, kad daržovės būtų traškesnės ir ne per minkštos – taip jos išsaugos gražią spalvą ir geriausias skonio savybes.