Ingredientai
Miltų
2.5 stiklinė
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Sviestas
150 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Cukraus
0.5 stiklinė
Kiaušiniai
1 vnt.
Bruknės
1 stiklinė
Cukraus
1 šaukštelis
Cinamono
1 šaukštelis
Grietinės
0.5 stiklinė
Cukraus
3 šaukštas
Rudasis cukrus
4 šaukštas
Sviestas
1 šaukštas
Klevų ar kito sirupo
3 šaukštas
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Suminkykite miltus, kepimo miltelius, sviestą ir druską, kad pasidarytų trupininga masė.
Įmaišykite cukrų, kiaušinį ir kiaušinio trynį.
Išlipdykite tešla 24 cm skersmens pateptos pyrago formos dugną ir kraštus.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Karamelei puodelyje sumaišykite grietinėlę, cukrų bei rudąjį cukrų ir sirupą.
Virkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, nukaiskite ir įmaišykite sviestą bei vanilinį cukrų.
Palikite ataušti.
Bruknių uogiene aptepkite iškeptą ir ataušusį paplotį.
Išplakite grietinėlę, pagardinkite cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Užtepkite maišinį ant bruknių uogienės.
Paskui užpilkite ataušusią karamelę.
Papuoškite bruknėmis ir patiekite atvėsintą.