Ingredientai
Grikiai
7 šaukštas
Vištienos faršas
400 g
Kiaulienos faršas
500 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Sviestas
2 šaukštas
Kiaušiniai
2 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Kiaušiniai
2 vnt.
Malti džiūvėsėliai
1 stiklinė
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Grikius išvirkite pasūdytame vandenyje ir nukoškite.
Svogūną labai smulkiai supjaustykite.
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakite iki standžių putų.
Į atvėsusius grikius sudėkite kiaulienos faršą, vištienos faršą, suberkite prieskonius, sudėkite kiaušinių trynius, baltymus, minkštą sviestą, svogūną.
Viską labai gerai išmaišykite.
Lipdykite nedidelius kotletus. Apvoliokite plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
Kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje ant vidutinės ugnies kol iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis.