Ingredientai

Miltų 1.5 stiklinė
Cukraus 0.5 stiklinė
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Mėgstamo džemo 1 stiklinė
Sviestas 2 šaukštas
Cukraus 2 šaukštas
Migdolų 5 šaukštas
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

1. Išsukite minkštą sviestą su cukrumi.

2. Sudėkite kiaušinių trynius ir gerai išsukite.

3. Įberkite druskos, citrinos žievelę ir išmaišykite.

4. Maišant suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

5. Tešlą iškočiokite, ištieskite sviestu išteptos kepimo formos dugną ir šonus.

6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

7. Kol pagrindas kepa, ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir kaitinant maišykite, kol cukrus ištirps ir masė patamsės.

8. Nuimkite nuo ugnies ir sumaišykite su džemu.

9. Užpilkite ant iškepto pagrindo, išlyginkite, pabarstykite migdolų drožlėmis (galite pabarstyti ir smulkintais migdolais).

10. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje dar 10 minučių.

11. Patiekite jau atvėsusį.