Jei mėgstate panna cotta – šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė dėl kalorijų absoliučiai negrauš, jų čia minimumas. Kadaise gamindavau tiesiog braškes kefyro drebučiuose, paskui norėjosi daugiau spalvų, paskui ir skonių.

Gaminimo eiga

Skonis absoliučiai pakerintis, kvapnus, gaivinantis, netgi primenantis paukščių pieną, tik nesaldų. Desertą galima tiekti taurėse arba pagaminti vieną didelį indą ir iš jo draugiškai kabinti skanumyną šaukštu.

Pradedu nuo 20 g želatinos, kurią 2 l puode užpilu 0,5 stiklinės sulčių arba vandens.

Norint rausvos spalvos deserto, želatiną brinkinu intensyvios spalvos sultyse, pvz. aviečių, spanguolių ar serbentų. O jei dar paprasčiau – nusipirkti raudonos spalvos želatino lakštų ir juos brinkinti vandenyje, tačiau sultys suteikia savito skonio, todėl dažniausiai renkuosi jas.

1 kg braškių nuplaunu, nuimu žiedkočius, didesnes pjaunu per pusę. Braškes sudedu į taures ar gilų stiklinį indą. Želatinai išbrinkus, kaičiu mažiausią įmanomą ugnį ir lėtai maišydama kaitinu (jokiu būdu neužverdu), jai ištirpus suberiu

6 v.š. cukraus (be kaupo) kaitinu, kol cukrus išnyksta skystyje. Tuomet išjungiu ugnį, į puodą supilu 800 ml kefyro.

Imu blenderį ar plaktuvą ir 1-2 min. plaku, tai ir yra skanioji paslaptis – plakant susidaro putos, masė tampa puria.

Kuo skubiau supilstau masę ant braškių ir paruoštą desertą dedu į šaldytuvą. Sustingsta greitai, kartais jau po pusvalandžio galima tiekti.

Galima puošti mėtų lapeliais, užberti kokoso drožlių ar aplieti juoduoju šokoladu.