Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla
1 pakelis
Obuolių
2 vnt.
Varškė
200 g
Sviestas
2 šaukštas
Cinamono
1 šaukštelis
Cukraus
4 šaukštas
Kiaušiniai
1 vnt.
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.
2. Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite (sėklalizdžius išpjaukite) ir sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
3. Obuolius sumaišykite su varške.
4. Atitirpusią tešlą iškočiokite iki gana plono lakšto. Supjaustykite jį plaštakos dydžio kvadratais.
5. Kvadrato du šonus, esančius vienas priešais kitą, keliose vietose įstrižai įpjaukite. Per vidurį dėkite įdarą, o įpjautus kraštelius sulenkite taip, kad gautųsi pynutė.
6. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukrumi.
7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.