Ingredientai
Miltų
400 g
Grietinės
100 ml
Sviestas
120 g
Cukraus
2 šaukštas
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Varškė
200 g
Maskarponės sūris
200 g
Cukraus
5 šaukštas
Kiaušiniai
1 vnt.
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Grietinės
2 šaukštas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ir kepimo milteliais.
Išplakite kiaušinį ir sumaišykite su grietine ir lydytu sviestu.
Miltų mišinį sumaišykite su kiaušinio ir grietinės mišiniu.
Gerai išminkykite. Jei tešla gavosi per kieta, galite dar įdėti grietinės. Jei per skysta kočiojimui, įberkite miltų.
Tešlą iškočiokite iš plačiu puodeliu ar mažu dubeniu išspauskite apskritimus.
Pasiruoškite įdarą: sumaišykite pertrintą varškę, su grietinėle, maskarpone ir cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įdaras turėtų būti šlapias, bet ne skystas.
Įdarą dėkite ant apskritimo ir perlenkite pusiau. Kraštų neužspauskite.
Aptepkite kiaušinio plakiniu.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.