Ingredientai
Vištų kepenėlės
500 g
Didesnių svogūnų
3 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Sviestas (2 kartus po 4 šaukštus)
8 šaukštas
Česnako
4 skiltelė
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas smulkiai sutarkuokite.
2. Svogūnus dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą sviestą. Vis pamaišant kepkite, kol ims geltonuoti.
3. Sudėkite morkas ir išspauskite česnaką. Kepkite, kol morkos taps minkštos, svogūnai gražiai paruduos.
4. Kitoje keptuvėje (arba toje pačioje, bet svogūnus su morkomis išpilkite į dubenį) įkaitinkite sviestą ir sudėkite nuplautas ir gana smulkiai supjaustytas kepenėles.
5. Pabarstykite druska, pipirais, tarkuotais muskatais. Maišant kepkite ant vidutinės ugnies kol gražiai apskrus.
6. Kepenėles sudėkite kartu su svogūnu mase ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.