Ingredientai
Grikiai
1 stiklinė
Vandens
1 stiklinė
Kietasis sūris
50 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 šaukštelis
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Skaldytus grikius užpilkite karštu vandeniu ir palaukite kol atvės.
2. Smulkiai sutarkuokite sūrį, sudėkite į atvėsusius grikius, įmuškite kiaušinius.
3. Pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite šaukštą tešlos ir švelniai suplokite blyną - jis turi būti plonas.
5. Palaukit kol apskrus apatinė pusė, apverskite ir palaukite kol apskrus antra pusė.
6. Blynus patiekite su grietine, pagardinta druska ir išspaustu česnaku.