Ingredientai
Pjaustyti pomidorai
20 vnt.
Saulėgrąžų aliejaus
100 ml
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Cukraus
1 šaukštelis
Druskos, pipirų
0.5 šaukštelis
Česnako
8 skiltelė
Raudonėliai (džiovinti)
6 šaukštelis
Taip išdžiovinti naminiai pomidorai bus tokie pat skanūs kaip ir pirktiniai džiovinti saulėje.
Gaminimo eiga
Perpjaukite pomidorus išilgai pusiau ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Ant kiekvienos puselės užlašinkite truputį saulėgrąžų aliejaus, pabarstykite cukrumi, druska ir pipirais.
Užbarstykite smulkiai pjaustytų česnakų ir šviežių raudonėlių.
Dėkite į iki 100 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių.
Sumažinkite temperatūrą iki 80-70 laipsnių ir kepkite dar 3-4 valandas.
Atvėsusius sudėkite į stiklainius ir užpilkite saulėgrąžų aliejumi, kad apsemtų.