Ingredientai
Juodasis šokoladas
200 g
Sviestas
200 g
Rudasis cukrus
100 g
Kiaušiniai
2 vnt.
Miltų
200 g
Miltų
100 g
Šokoladinės kakavos
4 šaukštas
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Vanilės ekstraktas
1 šaukštelis
Porcijos: 6
Šokoladiniai sausainiai, kuriems negalės atsispirti bent kiek saldėsius mėgstantis smaližius.
Gaminimo eiga
1. Sviestą ištirpinti, supilti cukrų, kiaušinį ir gerai išmaišyti.
2. Miltus sumaišyti kartu su kepimo mieteliais, į sviesto ir cukraus masę suberti kakavą, įpilti vanilės ekstraktą ir romą arba romo esenciją, viską išmaišyti.
3. Į masę po truputį suberti miltų ir kepimo miltelių mišinį, išmaišius sudėti ir gabalėliais smulkintą šokoladą, gerai išmaišyti. Tešla nebus skysta.
4. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir sukrėsti tešlą ant jos – po vieną kupiną valgomąjį šaukštą. Kad būtų lengviau dėlioti sausainius, prieš kabinant tešlą, galima šaukštą pamirkyti vandenyje.
5. Kepti karštoje 180–200 ⁰C orkaitėje apie 10–15 minučių.
6. Išimti su grotelėmis, leisti atvėsti, kol sukietės.
Skanaus!