Gaminimo eiga

1. Sviestą pašildykite, bet neištirpinkite. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi, tuomet išplakite su sviestu iki tol, kol masė taps baltos spalvos.

2. Į sviestą sudėkite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinio - sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į keksiukų formeles.

4. Į keksiukų masę galima įberti razinų, riešutų, cukatų (po 50 g), tokiu atveju reikia berti mažiau miltų į pačią tešlą (berti 250 g).

5. Keksiukus kepti 190 C apie 20-25 min.

6. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų, suberkite pudrą ir plakite, kol masė taps vientisa. Įpilkite citrinos sulčių.

7. Nedidelį kiekį maistinių dažų ištirpinkite vandenyje (1 a. š.) ir supilkite į baltymų masę, išmaišykite, jei spalva per šviesi, pakartokit.

8. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.