Ingredientai

Sausainių 3 pakelis
Sviestas 1.5 pakelis
Cukraus 7 šaukštas
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilinio cukraus 1 šaukštelis
Cinamono 2 šaukštelis
Kardamonas 0.5 šaukštelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu, cinamonu, kardamonu. Atskirkite ketvirtį masės.

2. Didesne dalimi masės išklokite kepimo formos (nuimamais kraštais) dugną.

3. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

4. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

5. Trynius išsukite iki baltumo su cukrumi.

6. Baltymus išplakite su trupučiu druskos iki standžių putų.

7. Trynius sumaišykite su maskarpone ir pertrinta rikota.

8. Suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir labai gerai išsukite. Sumaišykite su baltymais.

9. Masę dėkite ant kiek atvėsusio pagrindo, ant viršaus užtrupinkite trupinių ir sviesto mišinį ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.

10. Kepkite apie 50 minučių. Išimkite ir palikite atvėsti.