Šiam pyragui naudojama mielinė tešla gan paprasta ir kildinama šaldytuve. Pakyla ji pakankamai greitai – per pusantros valandos, o ir antrą kartą, prieš šaunant kepinius į orkaitę, jos kildinti nereikia. Pyragas – kaip tikra kaimiška „bulka“ su daugybe slyvų. Kuo jų daugiau – tuo skaniau!

Gaminimo eiga

1. Kiaušinį suplakti su cukrumi, druska, aliejumi ir vanilės ekstraktu.

2. Pieną pašildyti. Supilti į kiaušinio plakinį ir ten pat suberti sausas mieles. Viską gerai išmaišyti.

3. Kitame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir pusę jų berti į plakinį. Išmaišyti ir, jei tešla pakankamai sutirštėjo, vėl berti dalį likusių miltų ir minkyti rankomis. Taip – kol tešla nebelips prie rankų, bet nebus labai kieta. Ją suvynioti į rutulį ir šį dėti į indą, pateptą aliejumi. Uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą maždaug 1,5 valandos.

4. Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių.

5. Pakilusią tešlą iškočioti į vieną ilgą „dešrelę“.

6. Kepimo formą patepti sviestu, pabarstyti miltais ir, pradedant nuo vidurio, iškočiotąją tešlą lengvai sukti į spiralę. Slyvas supjaustyti skiltelėmis ir stačiomis sukaišioti į gautos spiralės tarpus.

7. Kiaušinį lengvai išplakti ir juo aptepti pyragą.

8. Šauti į orkaitę 35–40 min., arba kol į pyrago vidurį įsmeigus dantų krapštuką, šis neaplips tešla.