Apkepas išeina minkštas ir pakankamai drėgnas, todėl itin svarbu nusunkti tarkuotas cukinijas. Likučius dedame į sandarias maisto dėžutes ir laikome šaldytuve iki keleto dienų. Apkepas išlieka skanus net ir pašildytas mikrobangų krosnelėje. Valgome arba vieną, arba su šviežiomis salotomis. Taip pat galima gabalėlį neštis pietums į darbą, pietų dėžutėje su kalnu jūsų pasirinktų salotų.

Gaminimo eiga

1. Dubenyje išplakame kiaušinius. Supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir viską išmaišome.

2. Susmulkiname svogūną, kumpį, sūrį ir viską suberiame į kiaušinius. Vėl išmaišome.

3. Sutarkuojame cukiniją, nusunkiame cukinijos sultis, jas išpilame ir kiek įmanoma sausesnę cukiniją suberiame į kiaušinius. Įberiame druskos, pipirų pagal skoni ir viską išmaišome.

4. Nedidelę kepimo formą patiesiame kepimo popieriumi ir supilame paruoštą tešlą. Kepame apkepą 50 minučių 180°C orkaitėje.