Šis patiekalas visada labai dailiai papuošia stalą, tai kartu ir užkandis, ir salotos. Silkę pataluose galima patiekti ne tik šiuo būdu - mišrainę galite susluoksniuoti viename dideliame inde arba mažuose, individualiuose indeliuose. Sluoksniavimo eigą taip pat galima šiek tiek pakeisti, pavyzdžiui, burokėlius arba morkas dėti kaip paskutinį sluoksnį, o susmulkintus kiaušinius naudoti viduriniam sluoksniui.

Gaminimo eiga

1. Bulvę ir morką išverdame viename puode (nereikia nulupti). Verdame, kol daržovės suminkštėja. Po to išimame iš vandens ir paliekame atvėsti. Atvėsusias daržoves nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Susmulkintą morką atskirame indelyje sumaišome su šiek tiek druskos ir pipirų.

2. Burokėlį išverdame taip pat su lupena, po to išimame iš vandens, paliekame atvėsti. Tada nulupame, supjaustome mažais kubeliais.

3. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais.

4. Kiaušinius nulupame ir smulkiai sutarkuojame.

5. Silkę nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome nedideliais kubeliais.

6. Sluoksniavimas: didelėje lėkštėje pirmiausia sudėliojame skritulį iš bulvių, tada ant jų dedame silkę, po to svogūną, aptepame 1 valg. š. majonezo. Tada dedame susmulkintą morką ir ant jų burokėlį. Burokėlio sluoksnį apibarstome trupučiu druskos. Viso sluoksniavimo metu reikia suformuoti apvalius šonus ir gerai prispausti daržoves. Mišrainę dedame į šaldytuvą pastovėti keletai valandų. Po to viršų aptepame 5 valg. š. majonezo, apibarstome sutarkuotais kiaušiniais ir iškart patiekiame.

Pastabos:
Jei burokėlius aptepsite majonezu ir patieksite vėliau, tuomet majonezas nusidažys rausva spalva, tad silkę reikėtų patiekti iškart suteptą majonezu.
Jei nemėgstate šviežio svogūno mišrainėse, tuomet galite jį pakepinti su trupučiu aliejaus.