Be šios mišrainės vargiai ar galėčiau įsivaizduoti bent vienas Kūčias ar Kalėdas. Tai tiesiog būtina mišrainė ant lietuviško, šventinio stalo. Būtent burokėlių, pupelių ir bulvių mišrainės variantų galima prigalvoti įvairiausių, pavyzdžiui, papildomai įdėti virtą morką, virtą kiaušinį, konservuotų žirnelių, rūgštesnį obuolį, vietoje svogūno naudoti porą ir pagardinti majonezu. Vieni gamina vienaip, kiti kitaip, o aš mėgstu paprastą variantą, kuriam tereikia vos kelių ingredientų. Be to, tokia mišrainė tiesiog idealiai tinka ant Kūčių stalo.

Gaminimo eiga

1. Atskiruose puoduose išverdame bulves ir burokėlius su lupena (tik nepervirkite, kad daržovės nebūtų labai minkštos). Paliekame visiškai atvėsti, po to nulupame.

2. Svogūną nulupame, susmulkiname. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname pora šaukštų aliejaus, sudedame svogūną ir kepiname, kol svogūnas pasidaro gražios, auksinės spalvos. Jei reikia papildomai įpilame aliejaus. Paliekame atvėsti.

3. Bulves, burokėlius ir raugintus agurkus supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į vieną dubenį.

4. Nuo pupelių nupilame skystį. Sudedame į dubenį su daržovėmis.

5. Svogūnus sudedame į mišrainę kartu su aliejumi. Pagardiname petražolėmis, druska, pipirais ir lengvai išmaišome.

Pastabos:
Vietoje svogūno galite naudoti porą, tik jo nekepinkite.
Jei norite mišrainę galima pasiruošti dieną prieš, tik tuomet raugintą agurką įmaišykite prieš patiekiant, kitaip mišrainė greičiau suges.