Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Į virtuvinį smulkintuvą suberkite granolą, 2/3 cukraus miltelių, miltus, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos. Sviestą supjaustykite mažesniais gabaliukais ir dėkite į smulkintuvą. Viską sumalkite iki vientisos masės. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kad su rankomis iš jos galėtumėte suspausti rutuliuką.
2. 2/3 trupinių dėkite į formą išklotą sviestiniu popieriumi. Paskirstykite juos formoje, kad būtų padengta visa formos apačia. Su pirštais suspauskite , kad tešla lygiai pasidengtų, padarykite nedidelį tešlos kraštelį apie 1 cm, kad neišbėgtų įdaras.
3. Į vieną dubenį suberkite visas uogas, įdėkite likusius cukraus miltelius ir kukurūzų krakmolą. Viską gerai išmaišykite rankomis, kad visos uogos apliptų šia mase. Nubarstykite krakmolo perteklių, jo nebeprireiks.
4. Uogas paskleiskite ant formoje esančių trupinių masės ir gerai suspauskite, kad neliktų oro tarpų.
5. Ant viršaus užberkite likusius trupinius taip, kad uždengtumėte uogas.
6. Kepkite orkaitėje 170 C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 40–45 minutes.
Alfo patarimai:
- Pyragui galite rinktis įvairias uogas ir keisti jas pagal savo skonį. Geriausia maišyti rūgščias ir saldžias. Bet man skaniausia, kai dominuoja spanguolės.
- Pyrago receptą galite pakeisti dėdami 250 g uogų ir 250 g varškės. Varškę maišykite su kiaušiniu ir dėkite ant suspaustų trupinių, tada suberkite uogas.
- Šiltą pyragą valgykite su šaukštu, nes tik iškepęs jis bus labai trapus, jei norite valgyti susipjausčius gabaliukais – palaukite kol pyragas atvės.