Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Sutrupinkite sausainius su spanguolėmis.
2. Į virtuvinį smulkintuvą suberkite uogas, vanilinį cukrų, cukraus miltelius, įtarkuokite citrinos žievelės, dėkite bananą, jį sulaužykite į kelias dalis. Viską sutrinkite. Pilkite grietinėlę ir išmaišykite. Saldumą reguliuokite berdami daugiau ar mažiau cukraus miltelių, o tirštumą – pildami daugiau ar mažiau grietinėlės.
3. Į formą dėkite vanilinius ledus, tada sluoksnį trintų uogų. Viską atidžiai paskleiskite po formą, kad neliktų oro tarpų.
4. Dėkite pusę sausainių, avietes. Ir vėl dėkite sluoksnį trintų uogų mišinio. Suberkite visus likusius sausainius ir suformuokite pyrago pagrindą.
5. Dėkite į šaldiklį ir šaldykite, geriausia būtų 24 valandas.
6. Išėmus tinginį iš formos galite jį apipurkšti valgomais dažais. Pirma išpurškite raudonais dažais, poto žaliais. Puoškite rojaus obuoliukais ir lapeliais.
Alfo patarimai:
- Uogas galite rinktis tokias, kokios tik patinka, svarbu, kad jos būtų šaldytos. Ledams gaminti galite rinktis ir mangą.
- Tinginiui rinkitės formą, kuri būtų patogi jį išimti. Nesirinkite per daug įmantrių formų, nes tinginys gražiai neišsiims. Paprasčiausia fomra yra duonos formos (stačiakampė).
- Norint, kad tinginys gražiai išsiimtų pašildykite silikoninę formą su rankomis ir ją nuimkite.
- Purškiamų dažų spalvas galite keisti, bet jie nėra būtini.
- Jei norite mažesnio tinginio, ingredientų kiekį mažinkite per pusę.