Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Iš vaisių sulčių ir želatinos lapelių pagal instrukciją pasigaminkite želė. Į ją suberkite mėgstamas uogas ir supilkite į stiklines ar torto formą. Palikite atšalti apie 3 valandas.

2. Varškę sumaišykite su truputį atitirpintais vaniliniais ledais ir viską gerai išmaišykite plaktuvu. Įtarkuokite apelsino žievelės.

3. Dėkite paruoštą kremą ant sustingusios želė. Užbarstykite smulkintų sausainių ir šviežių uogų.

Alfo patarimai:

  • Želė skonį galite keisti rinkdamiesi vis kitas uogas ir sultis.
  • Sausainius galite rinktis tokius, kokius mėgstate.
  • Varškės ir ledų saldumą galite keisti papildomai įdėdami cukraus.
  • Geriausia šį desertą patiekti iškart pagamintą, kad kremas išliktų purus ir gaivus. Bet jei kremą gaminsite iš anksto, įplakite į jį ištirpintos želatinos, taip jis bus stabilesnis ir tortą galėsite pjaustyti.
  • Tokį desertą galite patiekti mažuose indeliuose arba didesniame inde.