Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Duoną su sėklomis supjaustykite kvadratėliais. Ir dėkite apkepti į orkaitę įkaitintą iki 210 oC.

2. Supjaustykite svogūną ir „chorizo“ dešrą kubeliais. Viską pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Sumaišykite kiaušinius, druską ir juoduosius pipirus. Maišydami supilkite grietinėlę ir kokosų gėrimą 18 % rieb. Dėkite padažą „Chipotle“ ir viską gerai išmaišykite.

4. Į kepimo indą sudėkite kepintus svogūnus su „chorizo“ dešra ir paskleiskite po visą apačią. Supilkite pusę kiekio kiaušinių plakinio masės. Sudėkite paskrudintą duoną. Apibarstykite tarkuotu sūriu.

5. Didesnius pomidorus perpjaukite per pusę, vyšninių pomidoriukų pjaustyti nereikia. Dėkite į formą. Supilkite likusią kiaušinių masę. Papuoškite šalavijo lapeliais. Apibarstykite pipirais ir druska.

6. Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 170 oC temperatūros ir kepkite apie 45 min. Jei viršus pradėtų degti, galite uždengti folija.

Alfo patarimai:

  • Pomidorus galite keisti kitomis daržovėmis arba grybais. Pvz.: pievagrybiais.
  • Vietoj šalavijo galite apibarstyti šviežiomis žolelėmis.
  • Pyragą galite valgyti su mėgstamu padažu. Pusryčiams, pietums ar vakarienei.