Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Susmulkinkite petražoles ir krapus. Supjaustykite svogūnų laiškus.

2. Supjaustykite marinuotus ir šviežius agurkus kvadratėliais.

3. Supjaustykite silkę stambesniais kvadratėliais.

4. Visus ingredientus suberkite į vieną indą, įtarkuokite citrinos žievelės. Sudėkite varškę. Įberkite pipirų ir druskos. Viską išmaišykite.

Alfo patarimai:

  • Raugintas agurkas netiktų šioms salotoms, nes yra per daug intensyvaus skonio.
  • Šias salotas galite valgyti vienas arba su ruoštomis Alfiškai virtomis bulvėmis: (https://www.delfi.lt/video/laidos/alfo-sou/alfas-vienas-namuose-kaip-issivirti-skaniausias-bulves-o-lazanijos-megejams-pasigaminti-gardu-cili-sriubos-apkepa.d?id=86316669).
  • Salotas su varške maišykite iškart prieš patiekdami, nes kitaip varškė būdama ilgesnį laiką su agurkais gali pavandenyti.
  • Varškę galite pakeisti grietine.