Ingredientai
Aštunkojo čiuptuvai
2 vnt.
Alyvuogių aliejus
2 šaukštas
Rozmarinas
1 šakelė
Česnakas
2 skiltelės
Rūkytos ispaniškos paprikos milteliai
1 šaukštas
Bulvių
2 vnt.
Porcijos: 2
Receptu dalijasi tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Gaminimo eiga
1. Užverdame vandenį iki 175 C.
2. Aštunkojį dedame į maišelį, pilame aliejų, druską, pipirus ir rozmariną.
3. Maišelį užrišame ir verdame 10 min. (jei naudosite šviežią aštunkojį, tuomet rašoma, kad reikėtų virti net 5 val).
4. Išvirus aštunkojį nusausiname.
5. Keptuvėje su aliejumi pakepiname česnako skilteles, iki kol paskleis savo aromatą.
6. Dedame virtas ir kubeliais pjaustytas bulves ir kepiname, kol apskrus.
7. Dedame smulkintą aštunkojį, beriame druską, pipirus ir papriką. Pakepiname 2 min.