Ingredientai
Balta duona
200 g
Vyšniniai pomidoriukai
150 g
Bazilikas
10 g
Česnakas
1 skiltelė
Burata sūris
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
1 v. š.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
1. Supjaustykite duoną į 1,5 cm storio gabalėlius ir paskrudinkite ją ant grilio arba keptuvės, kol abi pusės paruduos.
2. Tuomet supjaustykite pomidorus per pusę ir sudėkite juos į dubenėlį.
3. Ten pat sudėkite smulkintą česnaką, valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus, druską, pipirus ir truputėlį baziliko.
4. Sumaišykite dubenėlio turinį ir palikite dešimčiai minučių.
5. Kol laukiate, supjaustykite kumpį itin plonais gabalėliais.
6. Galiausiai, konstruokite brusketą. Ant duonos uždėkite truputėlį pomidorų ir padažo iš dubenėlio, gabalėlį kumpio ir buratos.
7. Prieš patiekiant, ant brusketos užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir papuoškite baziliko lapeliais.