Ingredientai
Ridikėliai
1 kg
Vandens
1 l
Cukraus
1 šaukštas
Paprasta druska
1 šaukštas
Česnakas
3 skiltelės
Krieno šaknies gabalėliai
2 vnt.
Lauro lapai
3 vnt.
Gvazdikėliai
2 vnt.
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
1. Į vandenį suberkite cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite.
2. Peiliu sutraiškykite neluptas česnako skilteles, supjaustykite krieno šaknį ir dėkite į puodą kartu su smulkintais laurų lapais, krapų koteliais ir gvazdikėliais.
3. Nuplaukite ridikėlius. Nenupjaukite apatinės jų dalies, tik viršuje nuplėšykite lapus. Dėkite juos į puodą ir užpilkite paruoštu vandeniu.
4. Ridikėlius prislėkite (uždenkite lėkštute ir uždėkite, kokį nors sunkesnį daiktą). Taip juos laikykite kambario temperatūroje 16–24 val. Tokius ridikėlius jau galite ragauti arba dėti į šaldytuvą ir laikyti ten. Šaldytuve ridikėliai gali būti apie 4–5 dienas. Bet užtikrinu, kad tiek dienų jie ten neišstovės (nes greitai juos suvalgysite).
ALFO PATARIMAI:
- Rauginant ridikėlius galite įdėti vyšnių, ąžuolo ar juodųjų serbentų lapų. Jie suteiks papildomo traškumo.
- Jei mėgstate imbierą, galite jo kelis gabalėlius įdėti į rauginimo skystį.
- Taip galite marinuoti ne tik ridikėlius, bet ir morkas, agurkėlius (tik atkreipkite dėmesį į jų dydį, gali tekti ilgiau palaikyti skystyje arba reikėtų supjaustyti mažesniais gabalėliais).
- Nebijokite, jei ridikėlio spalva šiek tiek nusitrins. Taip įvyksta dėl sūdymo.
- Ridikėlius galite valgyti po 16 val. rauginimo, bet skaniausi jie bus po 24 valandų.
- Druskos kiekį reguliuokite pagal skonį, galite dėti mažiau ar daugiau. Iš pradžių pabandykite pagal mano receptą, o vėliau atraskite skaniausią savo būdą.