Gaminimo eiga

1. Obuolį sutarkuokite su tarka, supjaustykite svogūną pusžiedžiais, įberkite druskos, pipirų, cinamono, cukraus, supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, viską išmaišykite ir palikite pasimarinuoti apie 10 minučių.

2. Žoleles sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir susmulkinkite arba tai galite padaryti peiliu.

3. Pomidorą supjaustykite plonais pusžiedžiais, apibarstykite juodaisiais pipirais.

4. Vištienos šašlyką pipiriniame marinate suverkite ant turimų šakų, dėkite į skardą išklotą sviestinių popieriumi ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 190oC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

5. Tortilijas apkepinkite orkaitėje.

6. Ant apkepintų tortilijų išilgai dėkite svogūnų ir obuolių masę, pasūdytus pomidorus, smulkintas žoleles, vištienos šašlyką, apibarstykite smulkintomis žolelėmis ir mėgstamais žolelių lapeliais. Galite valgyti tortiliją palikdami ištiestą lėkštėje arba ją susukti.

ALFO PATARIMAI:

· Obuolių ir svogūnų masės rūgštumą reguliuokite pildami mažiau ar daugiau baltojo vyno acto. Šis pagardas turėtų būti saldžiarūgščio skonio. Jei obuolys saldesnis, pilkite daugiau acto, jei rūgštesnis – mažiau.
· Jei neturite šakų, šašlyką galite kepti ant medinių iešmelų arba metalinių iešmų.
· Šašlyką galite kepti tiek orkaitėje, tiek ant keptuvės, tiek grilyje.