Ingredientai

Sultys arba vanduo 0.5 stiklinės
Cukraus 6 v. š.
Kefyro 800 ml
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Savo firminiu receptu dalijasi maisto tinklaraštininkė Renata Šniolienė:

„Jei mėgstate panna cotta – šis desertas jums labai patiks, o ir sąžinė dėl kalorijų absoliučiai negrauš, jų čia minimumas. Kadaise gamindavau tiesiog braškes kefyro drebučiuose, paskui norėjosi daugiau spalvų, vėliau – ir skonių. Desertas gaunasi absoliučiai pakerintis, kvapnus, gaivinantis, netgi primenatis paukščių pieną, tik nesaldų.

Desertą galima tiekti taurėse arba pagaminti vieną didelį indą ir iš jo draugiškai kabinti skanumyną šaukštu.“

1. Želatiną užpilu vandeniu ar sultimis. Norint rausvos spalvos deserto, želatiną brinkinu intensyvios spalvos sultyse, pvz. aviečių, spanguolių ar serbentų. O jei dar paprasčiau – nusiperku raudonos spalvos želatino lakštų ir juos brinkinti vandenyje, tačiau sultys suteikia savito skonio, todėl dažniausiai renkuosi jas.

2. Braškes nuplaunu, nuimu žiedkočius, didesnes pjaunu per pusę, sudedu į taures ar gilų stiklinį indą, dalį palieku puošimui.

3. Želatinai išbrinkus, kaičiu mažiausią įmanomą ugnį ir lėtai maišydama kaitinu (jokiu būdu neužverdu), jai ištirpus suberiu cukrų. Kaitinu, kol cukrus išnyksta skystyje. Tuomet išjungiu ugnį, į puodą supilu kambario temperatūros kefyrą.

4. Imu blenderį ar plaktuvą ir 1-2 minutes intensyviai plaku, tai ir yra skanioji paslaptis – plakant susidaro putos, masė tampa puria.

5. Kuo skubiau supilstau masę ant braškių ir paruoštą desertą dedu į šaldytuvą. Sustingsta greitai, kartais užtenka vos pusvalandžio.

6. Galima puošti mėtų lapeliais, užberti kokoso drožlių ar aplieti juoduoju šokoladu.