Receptu dalijasi maisto tinklaraštininkė Renata Šniolienė: „Šis gamybos būdas yra didysis gelbėtojas, kai netikėta užgriūna svečiai. Dabar taip atsitinka retokai, pandemija išmokė derinti susitikimus iš anksto. Bet sunaudoti uogų ir tešlos likučius irgi puiku.“

Gaminimo eiga

1. Uogas ir tešlą iš šaldiklio perkeliu į šaldytuvo lentyną iki atlėgsta. Kiekvieną tešlos lapelį perpjaunu pusiau, taip gaunu kvadratus, tuomet juos padalinu į du trikampius.

2. Visus ruošinius pabarstau ruduoju cukrumi. Ir nors dauguma konditerinių gaminių yra barstomi viršuje, man labai pasiteisino kadaise gimusi idėja cukrų berti į vidų, tokiu būdu cukrus netamsėja ir neapdega.

3. Ant storiausios tešlos trikampio dalies dedu uogas, stengiuosi dėti ne itin daug, pavyzdžiui 4-5 vyšnias. Tešlą užlenkiu ant uogų ir suvynioju į ruloną, šonus truputį užlenkiu į vidų (žr. foto).4. Orkaitę režimu viršus – apačia įkaitinu iki 200C.

5. Raguolius dedu į skardą, patepu plaktu tryniu ir šaunu į jau įkaitusią orkaitę. Kepu apie 15 minučių.

6. Raguoliai labai gardūs dar karšti, pabarstyti trupučiu miltelinio cukraus. Atvėsusius laikau šaldytuve.