Gaminimo eiga

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų.

2. Į trynius suberkite cukrų ir viską išplakite.

3. Į virtuvinį trintuvą sudėkite kokosinius saldainius, juos sutrinkite.

4. Į trynių masę suberkite sutrintus saldainius, viską išmaišykite. Supilkite kokosinius ledus, išmaišykite. Įtarkuokite citrinos žievelės.

5. Kepimo miltelius sumaišykite su grietine (grietinės dėka neliks nepageidautino kepimo miltelių skonio ir kvapo) ir dėkite į trynių masę, po truputį įmaišykite miltus, supilkite lydytą sviestą ir viską išmaišykite.

6. Tada atsargiai įmaišykite išpurentus baltymus.

7. Vaflius kepkite įkaitintoje vaflinėje apie 2–3 minutes arba kol apskrus.

8. Patiekite su šviežiomis uogomis, užbarstykite cukraus miltelių.

ALFO PATARIMAI:

· Galite patiekti su smulkintomis braškėmis ir mėtomis, natūraliu jogurtu ar ledais.
· Vaflius galite patiekti supjaustę širdelėmis arba kaip vieną blyną.
· Norint patiekti blynus dar įdomiau – uogas suverkite ant smilgos. Jos pagyvins patiekalą.
· Vietoje kokosinių ledų galite naudoti vanilinius.
· Jei neturite kokosinių saldainių, galite jų nedėti.
· Vaflius kepti reikėtų iškart užmaišius tešlą, nes kuo ilgiau laikysite tešlą, tuo jie bus mažiau purūs.