Ingredientai
Agurkai
1.5 kg
Virintas šaltas vanduo
1.5 l
Nedidelis rūgštus obuolys
1 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
4 v. š.
Juodųjų serbentų lapai
1 sauja
Vyšnios lapai
1 sauja
Krapų stiebai
2 vnt.
Česnako skiltelės
6 vnt.
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
1. Gaminant pagal šį receptą, svarbiausia daržoves į stiklainį dėti sluoksniais. Iš pradžių – dalis lapų, krapų ir česnakų. Tada – agurkai ir obuolio gabaliukai. Tada – vėl lapai ir prieskoniai. Ir taip – trys skirtingi sluoksniai. Viršuje agurkus turi uždengti lapai.
2. Viską užpilkite sūrymu, bet ne iki kraštų – palikite maždaug 3–4 centimetrus. Uždenkite plastikiniu dangteliu ir rauginkite kambario temperatūroje kelias dienas. Galite kasdien nuimti ir vėl uždėti dangtelį, kad išeitų perteklinis slėgis.
3. Jeigu laikysite šaltai, taip raugintais agurkais galėsite mėgautis visą žiemą.