Dorada – jūrinė žuvis, pasižyminti išskirtiniu aromatu ir švelnaus skonio mėsa.

Gaminimo eiga

1. Į didelį dubenį supilkite druską, įpilkite šiek tiek vandens (apie pusę stiklinės) ir viską išmaišykite.

2. Ant kepimo skardos, maždaug 2 cm storio sluoksniu, supilkite trečdalį druskos ir ant viršaus dėkite išvalytą doradą. Likusią druską pilkite ant žuvies viršaus (vėl maždaug 2 cm storio sluoksniu) ir ja apdenkite žuvį. Druską paspaudykite rankomis, kad iš jos gautųsi tvirta pluta.

3. Tuomet žuvį dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite apie 30-40 minučių.

4. Žuvį išėmus iš orkaitės leiskite jai apie 10 minučių pravėsti. Po to peilio kraštu atsargiai nuo žuvies pašalinkite druską ir išimkite dorados mėsą.

5. Taip paruoštą žuvį galite paskaninti su citrinos bei česnako padažu bei patiekti su mėgstamomis kruopomis, įvairiai ruoštomis bulvėmis ar šviežių daržovių salotomis.

Pastabos:

* Dorada yra ypatingai liesa žuvis. Ji turi labai mažai riebalų, tačiau tuo pačiu pasižymi didele baltymų gausa. 100 gramų dorados galima rasti apie 21 gramą baltymų, 8,5 gramus riebalų ir vos 90 kalorijų.

* Doradoje gausu ir kitų organizmui reikalingų medžiagų: ši žuvis pasižymi vitaminų A, E ir D, kalcio, jodo, fosforo, cinko, seleno ir magnio gausa.

* Mitybos specialistai rekomenduoja šią liesą ir lengvai virškinamą žuvį vartoti tiems, kurie skundžiasi skrandžio ir skydliaukės problemomis. Dorada yra ypatingai liesa žuvis. Ji turi labai mažai riebalų, tačiau tuo pačiu pasižymi didele baltymų gausa. 100 gramų dorados galima rasti apie 21 gramą baltymų, 8,5 gramus riebalų ir vos 90 kalorijų.

* Valgant šią ar panašaus tipo žuvį bent kelis kartus per savaitę, sumažėja širdies ligų tikimybė, normalizuojamas cholesterolio ir cukraus kiekis kraujyje.

Receptu dalijasi IKI.