Ingredientai
Kininio kopūsto
1 vnt.
Druskos
1 v. š.
Šalto vandens
2 l
Česnako
6 skiltelės
Imbiero šaknies
1 gabaliukas
Cukraus
30 g
Žuvies padažo
30 g
Aitriosios paprikos
1 vnt.
Svogūnų laiškų
1 sauja
Porcijos: 5
Tai korėjiečių receptas, pagal kurį daržovės fermentuojamos apie 10 dienų.
Gaminimo eiga
1. Kininį kopūstą supjaustykite 2–4 cm pločio juostelėmis, suberkite druską, išmaišykite ir užpilkite šaltu vandeniu. Palaikykite 30 min.
2. Į trintuvą dėkite česnaką, supjaustytą imbierą, cukrų, pjaustytą aitriąją papriką, žuvies padažą ir viską sumalkite.
3. Mirkytą kininį kopūstą praplaukite vandeniu ir nusausinę dėkite į dubenį, supilkite padažą ir viską išmaišykite. Masę dėkite į stiklainį, lengvai prislėkite, sudėkite pjaustytus svogūnų laiškus ir uždėkite dangtelį (dangtelio užsukti nereikia).
PATARIMAI:
* Perkelkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.
* Suvartokite per 10 dienų.
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG