Ingredientai
Laurų lapų
2 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Citrinos žievelės
0.5 vnt.
Šaldytų atšildytų žirnelių
1 stiklinė
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
1. Išvirkite bulves pasūdytame vandenyje su laurų lapais. Išvirus nukoškite ir išimkite laurų lapus.
2. Supilkite į puodą ekologišką avižų kreminį gaminį, įberkite pipirų, įtarkuokite česnaką. Pakaitinkite, įtarkuokite citrinos žievelės, kai užvirs – išjunkite. Bulves sugrūskite, jei norite tirštesnės konsistencijos – dėkite mažiau avižų gaminio, jei skystesnės – daugiau.
3. Bulvių košę dėkite į dubenėlį, berkite ant jos žirnelius, papuoškite smulkintais laiškiniais česnakais, įtarkuokite citrinos žievelės.
ALFO PATARIMAI:
· Šią bulvių košę galite valgyti vieną.
· Ji labai skani pagardinta alyvuogių aliejumi.
· Galite patiekti prie mėgstamų vegetariškų arba veganiškų patiekalų.