Gaminimo eiga

1. Nuskustas morkas supjaustykite stambiais gabalėliais, svogūną padalinkite į keletą skiltelių, pomidorą supjaustykite kubeliais, česnaką sutraiškykite peiliu ir susmulkinkite.

2. Kiaulienos sprandinę apšlakstykite alyvuogių aliejumi (1 šaukštas), užberkite druskos, juodųjų pipirų, sudėkite česnaką ir 3–4 šakeles čiobrelio bei 2 šakeles rozmarino. Sprandinę išvoliokite aliejuje, prieskoniuose ir žolelėse.

3. Į skardą sudėkite daržoves, bulves, svogūnus, pomidorus. Užpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Dėkite 2 šakeles rozmarino, 5 šakeles čiobrelio, laurų lapus, kadagio uogas, druską ir juoduosius pipirus. Įpilkite stiklinę vandens ir atsargiai išmaišykite. Į skardą dėkite marinuotą kiaulienos sprandinę ir 90 min. kepkite iki 160 °C temp. įkaitintoje orkaitėje.

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

Atgal į Recetų receptai